Festival Finnissy4All

Festival Hedendaagse Muziek voor (amateur)musici en jonge componisten, georganiseerd door CoMAMaastricht en Ensemble 88 ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van CoMAMaastricht en de zeventigste verjaardag van componist Michael Finnissy.

Het Festival Finnissy for All is een Hedendaagse Muziek Festival voor (amateur)musici en jonge componisten. Het bestaat uit concerten, workshops/masterclasses en een ‘Allcomers Event’. Composer in Residence is de Engelse componist Michael Finnissy die diverse zogenoemde ‘open score’-werken heeft geschreven voor ‘flexible ensembles’. Tijdens het festival worden de mogelijkheden voor samenwerking tussen amateurmusici en professionals op het gebied van hedendaagse muziek nader onderzocht en uitgewerkt.

Het festival bestaat uit drie, elkaar deels overlappende, activiteiten:

  1. Allcomers deel voor amateurs, aangevuld met leden van Ensemble 88 en geïnteresseerde professionals/conservatoriumstudenten.
  2. Gedeelte voor jonge componisten. informations for students
  3. Concertdeel

Zaterdagavond 12 november verzorgd door Ensemble 88 (evt. met toevoeging van CoMA London Ensemble en/of CoMA Maastricht Ensemble en/of Conservatorium Ensemble) met muziek van en aangedragen door Michael Finnissy. Aan het eind van de avond ‘Cabaret’ door Michael Finnissy in informele setting.

Zondagmiddag 13 november presentatie van het Allcomersgedeelte, zo mogelijk aangevuld met werk van jonge deelnemende componisten gespeeld door Ensemble 88 en/of Conservatorium Ensemble.

Concertprogramma van Finnissy4All

Zaterdagavond 12 november 2016 / Sint Janskerk, Maastricht / 20.30 uur

20.00 – 22.00h “Carte blanche – Michael Finnissy”. Tijdens dit concert speelt Ensemble 88 werk van Michael Finnissy. Daarnaast composities van Charles Ives en Matthijs Vermeulen.

22.30 – 23.15h Cabaret door Michael Finnissy in informele setting. Hierbij kiest Finnissy een thema, b.v. een componist die hij erg bewondert.

Zondagmiddag 13 november 2016 / Conservatorium Maastricht / 14.30 uur

14.30 – 16.00h Centraal tijdens dit concert staat het tijdens het Allcomers Event ingestudeerde, speciaal voor het festival geschreven werk Maat strikt van Michael Finnissy. Daaraan voorafgaande zullen kleinere ensembles optreden. Tevens spelen Ensemble 88 en/of Conservatorium Ensemble enkele van de open score-werken en/of werken voor professioneel ensemble van de jonge componisten.