Orgelconcert

Ensemble88 geeft deze zomer drie orgelconcerten met nieuwe composities. Daarbij wordt samengewerkt met de Luikse organiste Anne Froidebise. Het concert in Walhorn is onderdeel van het prestigieuze OstbelgienFestival en heeft daar de naam ‘Neue Klaenge, Urauffuehrungen’ meegekregen. Die naam heeft betrekking op de twee wereldpremières die E88 tijdens deze concertreeks zal uitvoeren:
In_dependence voor orgel, basklarinet en cello van de Belgische componist Paul Pankert, tevens violist van E88; Feel the smallest vibration voor basklarinet en cello van de eveneens Belgische componist Daniel Hilligsmann. Beide werken zijn geschreven in opdracht van Ensemble88.
Het programma omvat verder de werken: Fusion voor orgel solo van Paul Pankert; Canto voor sopraan, klarinet en cello van de bekende Franse componist Pascal Dusapin; 2 delen uit Corps Glorieux voor orgel solo van Olivier Messiaen: Subtilité des corps glorieux en Les eaux de la grâce; Eikon, een compositie die de in 2000 overleden Maastrichtse componist Frans Mulder schreef voort orgel, viool en cello.

Roermond / zaterdag 31 juli, 20 uur / Kapel in ‘t Zand, Kapellerlaan
Heerlen / dinsdag 3 augustus, 20 uur / Annakerk, Bekkerveld
Walhorn (bij Eupen, B) / zondag 5 september, 20.00 uur / Pfarrkirche, Dorfstrasse