Festival Nieuwe Noten

Het festival dat oorspronkelijk gepland was op 3 maart vindt nu plaats op 1 oktober 2022.

Compositie workshops –
Festivalensemble en Festivalkoor –
Avondconcert met finale compositiewedstrijd

Festival Nieuwe Noten

In het najaar van 2021 bestaat CoMAMaastricht 10 jaar.  Dit zal gevierd worden in de vorm van het eendaagse Festival Nieuwe Noten – Componeren voor en door Allen op 5 maart 2022. We vieren het wat later omdat in het najaar van 2021 al andere CoMA-activiteiten plaatsvinden. Het festival zal onderdeel zijn van het vierde International Festival Contemporary Music for All.

Voorafgaand aan het Festival Nieuwe Noten schrijft CoMAMaastricht een compositiewedstrijd uit onder gevestigde en aankomende componisten, uitmondend in een finale tijdens het avondconcert op de festivaldag. De dag zelf zal geheel in het teken staan van componeren door Allen in de vorm van een diversiteit aan workshops waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan met componeren. Ook zal er weer een Festivalensemble en Festivalkoor gevormd worden. De dag wordt afgesloten met een concert met als insteek een terugblik op 10 jaar CoMAMaastricht: allereerst de finale van de compositiewedstrijd naar analogie van het eerste festival in 2011; daarnaast zal Ensemble 88 een aantal werken vertolken, o.a. van Michael Finnisy, zoals dat ook gebeurde op het tweede festival in 2016.

Tijdens ons derde festival dagen we iedereen, zowel amateurs als professionals, uit om samen te gaan componeren. Stap over je grenzen heen en ontdek wat er allemaal mogelijk is door deel te nemen aan één van de intrigerende compositieworkshops. Wil je liever samenspelen of zingen? Schrijf je dan in voor het Festivalensemble of het Festivalkoor. Samen gaan zij een werk instuderen van Oliver Leith, speciaal gecomponeerd voor het International CoMA Festival 2022. En kom luisteren naar de finale van de ‘Open Score’ compositiewedstrijd en het concert van Ensemble88.

VOOR WIE?

• Muzikanten op alle instrumenten, van strijk- en blaasinstrumenten tot percussie, accordeon, (elektrische) gitaar, gamba, synthesizer, mondharmonica etc. • Zangers • Componisten • Luisteraars • Iedereen vanaf 5 jaar  

WELK NIVEAU?

Voor de compositieworkshops is geen specifiek niveau nodig. Wil je in het Festivalensemble meespelen dan moet je op basisniveau je instrument beheersen en noten en ritmes kunnen lezen. Voor zangers is het kunnen lezen van noten geen vereiste. Dus iedereen is welkom!

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Voor de Festivaldag kies je uit één van de zeven compositieworkshops of kom je spelen of zingen in het Festivalensemble of het Festivalkoor. Alle workshops zijn geschikt voor instrumentalisten en zangers van jong tot oud.

Voor meer informatie over het Festival klik hier

Datum

1 oktober 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 22:00

Locatie

Conservatorium Maastricht
Bonnefantenstraat 15, 6211KL Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *